Mijn stageweek bij Chinouk Thijssen

Haai lieve lezers,

Ik heb in de week van 4 tot en met 8 januari stage gelopen bij Chinouk Thijssen, de auteur van onder anderen Blindelings en Hij is van mij. Ik heb deze week onwijs veel geleerd en het lijkt mij wel leuk om jullie hier een klein beetje over te vertellen.

Zoals veel van jullie weten doe ik de opleiding Media & Entertainment Management, hiervoor moest ik een 28 uur durende stage vinden. Ik ben van plan om na mijn opleiding de redactie kant op te gaan en ik heb altijd al van schrijven gehouden. Daarom was Chinouk eigenlijk precies wat ik nodig had. Ze was gelukkig erg enthousiast toen ik het haar vroeg en ik had er gelijk zin in!

Op maandag en dinsdag hebben we vooral de redactie kanten bekeken. Chinouk heeft mij geleerd hoe ik een proefopdracht moet maken, manuscripten moet corrigeren en persklaar maken. In het begin is dit zeker even wennen, al die gekke tekentjes en alles lijkt op elkaar. Na wat kleine opdrachten gemaakt te hebben, mocht ik zelfs een paar hoofdstukken van het boek ‘ Het examen’ corrigeren, zo leuk!

Op woensdag en donderdag hebben we het vooral over het schrijven van een boek gehad. Ik ben namelijk bezig met het schrijven van een eigen boek en Chinouk heeft mij onwijs veel goede tips gegeven die ze zelf ook gebruikt! We hebben gelijk een opzet gemaakt en ik kan niet wachten om weer verder met mijn boek te gaan! Ook heeft ze me vertelt hoe je met uitgeverijen in contact kan komen en hoe je je boek kan promoten, erg handig voor de schrijvers onder ons!

Vrijdag, eergisteren, was dan mijn laatste dag. Die dag hebben we lekker rustig aan gedaan en heel veel gepraat en gelachen. Natuurlijk hebben we ook met Cosmo gespeeld ( he is so cute!). We gingen samen de opmerkingen bekijken van de proeflezers van Chinouk haar nieuwe boek. (Ik ben een van de proeflezers, joepie!) Daarna hebben we samen een video gemaakt voor mijn YouTube kanaal wat nog in de maak is! Je kan mij wel alvast volgen als je op het YouTube icoontje drukt aan de rechter kant!

Ik wil Chinouk onwijs bedanken voor deze geweldige ervaring en ik heb heel veel aan al je tips! Gisteren ben ik ook nog naar de High Tea van Chinouk en wat andere lezers geweest, maar nu is het echt voorbij. Je gaat zeker nog een stukje lezen over de High Tea!

Kusjes,

Fleurine

(Can we talk about her bookshelves OMG!)

IMG_4275

Advertenties

9 gedachtes over “Mijn stageweek bij Chinouk Thijssen

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s