Surf – Chris Vick

Dit boek ontving ik omdat ik mee deed aan de Hebbanbuzz vorige maand. Het boek is net uit en ik vertel je in deze recensie wat ik van Surf vond!

 

surf-chris-vick-boek-cover-9789025761936

Titel:                            Surf

Auteur:                         Chris Vick

Verschenen:                Juni 2016

Pagina’s:                      384

Uitgever:                      Gottmer

Surf gaat over Sam die verhuist naar Cornwall en daar met zijn buurmeisje Jade, en haar vrienden, vele dingen beleefd. Zij surft al erg lang en om indruk om Jade te maken gaat Sam in het geheim zichzelf leren surfen. Natuurlijk komen Jade en haar vrienden hierachter en samengaan ze Sam helpen om beter te worden in surfen. Op een dag hebben ze het over de Duivelshoorns waar de meest te gekke golven zouden zijn. Maar niemand weet waar die plek is. Totdat Sam tussen zijn vaders dozen een kaart vindt waar de Duivelshoorn opstaan. Ze maken plannen om hiernaartoe te gaan en zo beroemd te worden maar of dit ook echt gebeurt?

Ik heb Surf als hebbanbuzz boek binnen gekregen en ik had het boek in 1 dag uit. Dit zegt erg veel want het is een best dik boek! Maar dit kwam ook omdat ik wel 8 uur in de trein heb gezeten die dag en alleen maar kon lezen. Om eerlijk te zijn ben ik doodsbang voor de zee en verdrinken daarom vond ik het best eng om aan dit boek te beginnen. De flaptekst klonk erg dramatisch over het einde en allemaal ideeën kwamen bij mij naar boven. Maar omdat ik ben opgegroeid naast het strand gaf ik het toch een kans. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb!

In dit boek komen meerdere onderwerpen aanbod die een tiener kan overkomen. De dood van de vader van Sam speelt een grote rol net zoals het surfen natuurlijk. Maar ook gaat dit boek over vriendschap, hoe ver je kan gaan om op iemand indruk te maken en wanneer je stop moet zeggen. Zo is er alcohol in het spel, drugs en illegale rave feesten. Omdat mijn vriend surft weet ik er wel wat vanaf en samen hebben we dit boek ook besproken en er veel van geleerd. We zijn het erover eens dat het misschien een beetje stereotype surfers zijn maar alcohol drinken is niet iets wat een tiener niet ooit zou doen.

Sam is een prima hoofdpersonage die samen met Jade en haar vrienden op avontuur gaat. Ik heb me geen seconde aan dit boek geergerd en ik kon niet stoppen met lezen. Het einde kwam voor mij niet als een shock maar ik vond het echt heel mooi uitgewerkt. Het klopte helemaal van het begin tot het einde en ik kan dit boek zeker aan iedereen aanraden.

Je leert veel van het boek Surf, vooral over surfen, maar ook over vriendschap en verdriet. Surf is een boek dat je vasthoudt tot het einde net als een monstergolf.

Sterren: 5/5

Advertenties

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s