De Kroon – Kiera Cass

Vorige week las ik het laatste deel van de Selectie serie uit en ik had me hier zo op verheugd! Met hoge verwachtingen en de zakdoeken klaar begon ik aan De Kroon, maar of ik het ook zo goed vond als ik had verwacht? Dat lees je in deze recensie.

IMG_4923

Titel:                            De Kroon

Auteur:                         Kiera Cass

Verschenen:                Mei 2016

Pagina’s:                      240

Uitgever:                      Van Goor / Best Of YA

Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt.

Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Zoals ik net al zei, had ik hoge verwachtingen van dit boek. De Prinses vond ik geweldig, Eadlyn was een bitch, had een mening (eindelijk iemand met een mening), en was sarcastisch all the way. Maar na een gebeurtenis in De Prinses was ze veranderd. En dat is erg te merken in De Kroon.

Waar De Prinses eindigt, begint De Kroon mee, het ongeluk van haar moeder. Maar er is werk aan de winkel want Eadlyn moet een land regeren als regentes, en een selectie draaien. Er blijft een hand vol selectie deelnemers over en de bedoeling is dat ze zo snel mogelijk een partner kiest. Maar in het land is het onrustig, het volk wilt meer stemrecht hebben. Op aanraden van een oude familievriend, Marid, komt er een groep inwoners naar het kasteel om te praten over de problemen die zij hebben. Dit zorgt natuurlijk voor de onnodige commotie en eerlijk gezegd is dat het enige spannende in het boek.

Het lijkt wel alsof er geen tijd voor romantiek is voor Eadlyn. In tegenstelling tot de Selectie boeken, waar onwijs veel romantiek en liefde in zat, is het bij haar sloom en zeldzaam. Dat vond ik erg jammer want ik had graag wat scenes willen zien waar Eadlyn het eindelijk een keer naar haar zin had. Kiera heeft mij best teleurgesteld met dit verhaal. De laatste paar hoofdstukken gebeurt er (eindelijk) iets en de rest is eigenlijk niet belangrijk. Ze had dit ook gewoon achter De Prinses kunnen plakken maar waarschijnlijk had ze daar een goede reden voor om het niet te doen.

Sommige verhaallijnen lijken wel voor de grap gekozen te zijn. Ze geven geen meerwaarde aan het verhaal en ze duren maar ongeveer 2 hoofdstukken. Het lijkt voor mij ook alsof Kiera alle vragen van lezers op een blaadje had geschreven en daarbij een hoofdstuk had uitgekozen. Zo werd er 1 heel hoofdstuk geweid aan 1 vraag en verder kwam dit niet meer aanbod. Wat ik erg hinderlijk vond en onnodig.

Ik vind het jammer om zo negatief te schrijven over dit boek omdat ik de rest van de Selectie serie echt geweldig vond. Dit boek was het voor mij gewoon niet en dat kan gebeuren. Daarom ook het lage aantal sterren.

De Kroon is het langverwachte einde van de Selectie serie die al mijn vragen heeft beantwoord.

Sterren: 2/5

Advertenties

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s