Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Dit boek kreeg ik van de uitgeverij Moon tijdens de brainstorm vorige maand. Lees snel verder om erachter te komen wat ik van dit boek vond.
9200000053837348

Titel:                            Aan alle jongens van wie ik hield

Auteur:                         Jenny Han

Verschenen:                April 2016

Pagina’s:                      320

Uitgever:                      Moon

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Ik had dit boek al erg lang op mijn wishlist staan alleen al om de mooie cover. Na vele positieve verhalen gehoord te hebben begon ik er aan. Zoals je uit de beschrijving kan opmaken, is dit een schattig en awkward verhaal en dat kan ik niet ontkennen. De brieven gaven een erg leuk effect aan het boek en het concept was erg origineel. Lara Jean is het perfecte voorbeeld van een ongemakkelijk en sarcastisch meisje en ik vind haar echt een geweldig hoofdpersonage. Niet alleen de brieven en liefde staan centraal in dit boek, maar ook vriendschap en familie. Dat vond ik toch wel het mooiste aan dit boek, hoe de familie band werd uitgelegd. Lara Jean haar moeder is overleden en ze leeft alleen met haar vader, zus en zusje. Haar zusje by the way is echt het leukste personage op aarde. Het was wel erg voorspelbaar wie de brieven had verstuurd maar de reacties op de brieven waren elke keer weer geweldig. Het boek heeft een open einde waardoor ik echt moest huilen. Ik kan niet wachten om het volgende deel te gaan lezen en die komt op 15 september uit in het Nederlands!

Wanneer je dit boek nog niet hebt gelezen dan moet je nu hem gaan bestellen want het is echt een onwijs goed geschreven boek met veel verschillende thema’s. De vriendschap en familieband was zo mooi beschreven dat je je echt thuis voelde.

Aan alle jongens van wie ik hield is het perfecte contemporary boek. Jenny Han heeft mij laten huilen en zij is een van de weinige die dit kan.

Sterren: 5/5

Advertenties

Een gedachte over “Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s