Vertel me drie dingen – Julie Buxbaum

Laatst kreeg ik een mailtje of ik dit boek zou willen lezen in ruil voor een recensie. De engelse versie stond al even op mijn TBR lijstje, daarom kon ik natuurlijk geen nee zeggen! Na het eerste hoofdstuk gelezen te hebben was ik verkocht, dit boek moest ik heel snel uitlezen!

5670ed770b0235.69575899

Titel:                            Vertel me drie dingen

Auteur:                         Julie Buxbaum

Verschenen:                Mei 2016

Pagina’s:                      352

Uitgever:                      De Fontein Jeugd

Jessie is verhuisd en alles voelt verkeerd: haar nieuwe kakschool, haar nieuwe huis, haar nieuwe stiefmoeder en haar arrogante stiefbroer. En ze mist haar overleden moeder. Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten. Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen?

Na het eerste hoofdstuk was ik gelijk enthousiast. Het boek begint al geweldig wanneer Jessie op haar eerste schooldag bij de verkeerde klas gaat zitten. Vanaf dat moment wist ik dat dit een boek voor mij moest zijn. Het mail contact en later de sms’jes geven een leuke extra aan het boek.

Jessie is nieuw en alleen en wordt geholpen door Iemand Niemand door middel van anonieme e-mails. Jessie wordt op een gegeven moment boos dat ze niet weet wie IN is en ze heeft 3 personen in haar gedachten die het kunnen zijn. Pas op het allerlaatste kom je erachter wie IN is, dat vond ik wel erg jammer want ik had liever nog het verhaal erna willen lezen.

Ze gaat na school werken in een boekenwinkel omdat ze zelfstandig wilt zijn en niet op haar stiefmoeder haar geld wil teren. Dat laat al gelijk zien wat voor persoon Jessie is. Ik vond haar karakter en personage erg leuk en de sarcastische opmerkingen hier en daar zorgde voor vele hilarische momenten. Dankzij IN raakt ze bevriend met Bri en Agnes en zij helpen haar de dag door te komen. Jessie wordt namelijk ook gepest door Gem en Crystal, zonder echte reden. Zoals je leest zitten er vele standaard aspecten in dit boek maar Julie beschrijft dit zo leuk en maakt er echt iets moois een origineels van.

De schrijfstijl van Julie is zo fijn en ik zou nog meer boeken van haar willen lezen. Hilarische momenten, sarcastische opmerkingen en verdrietige gedachten zorgen ervoor dat dit een perfect contemporary boek is. Vertel me drie dingen heeft me heel hard laten lachen en de hele tijd in spanning gehouden.

Sterren: 4/5

Advertenties

4 gedachtes over “Vertel me drie dingen – Julie Buxbaum

  1. Pingback: Nimona – Noelle Stevenson | Fleurine Ariënne

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s