Follow – Gaby Rasters

Dit boek sprak mij gelijk aan. Er werd namelijk verteld dat er veel social media berichten in het boek verwerkt zaten. Iets nieuws, dus altijd spannend. Maar vond ik het boek ook zo goed als dat ik had gehoopt?

scale.rb

Titel:                            Follow

Auteur:                         Gaby Rasters

Verschenen:                Juni 2016

Pagina’s:                      265

Uitgever:                      Zomer & Keuning

FOLLOW het leven van Mila in deze roman van Gaby Rasters. Dat leven is niet alleen ingewikkeld, maar ook herkenbaar en verslavend. Dertiger Mila is op zoek naar warmte en liefde. Haar zoektocht speelt zich grotendeels af op het internet, want Mila zit vanwege het werk van haar man in Zuid-Frankrijk. Ze krijgt weer contact met een oude liefde in Nederland en de digitale vonken spatten eraf, tot ze ook in real life een wel erg leuke man ontmoet. Hmm… Extra tof aan FOLLOW is dat Mila en de andere personages te vinden zijn op social media.

Ik begon dit boek met het idee dat het een New Adult was. En dat link ik altijd aan college en een hoofdpersonage rond de 20 jaar oud. Ik dacht dat, omdat Zomer & Keuning meestal NA boeken uitgeeft. Dat was het dus niet, (niet zoals ik NA zie). Ook ben ik meer negatief dan positief over dit boek dit omdat ik slechte ervaringen heb met volwassene die vreemdgaan. Sorry not sorry.

Mila is samen met haar man, Lucien en hun twee kinderen verhuisd naar Frankrijk. Lucien wou daar namelijk een dependance beginnen en daarvoor moest Mila haar advocatenpraktijk verkopen. Ze laat dus alles achter voor de droom van haar man, ‘wat aardig’ zou je denken. Maar niets is minder waar want Mila was voor mij een erg hinderlijk personage. Haar man is bezig een eigen bedrijf op te starten en Mila denkt alleen maar aan zichzelf. Ze voelt zich eenzaam (duh je man werkt 24/7 en jij helpt hem nergens mee) en daardoor zoekt ze aandacht van andere mannen. Ik heb een hekel aan vreemdgaan en wanneer je een getrouwde vrouw bent met kinderen, ergert dit mij nog meer.

Mila vindt haar aandacht bij een jeugdliefde genaamd Chris. Die toevallig ook heel graag met haar in contact wilt komen. Maar Mila vindt zijn aandacht ook te weinig dus zoekt ze ook de aandacht van een andere man op uit het dorp waar ze nu woont. Sebastiaan heet hij, ook (ongelukkig) getrouwd. Mila heeft dus een man thuis, twee kinderen en twee mannen waar ze ook nog stiekem mee ‘praat’. Praat staat tussen aanhalingstekens want het is natuurlijk meer dan praten. Het vage aan Mila vind ik, dat ze zelf advocaat is geweest. Ze zegt zelf ook erg vaak hoeveel scheidingen ze heeft moeten meemaken en hoe erg het is voor de kinderen van die gezinnen. Maar zelf doet ze iets waardoor ze haar gezin verraad. Ik kan mij hier niet overheen zetten.

Ze komt voor mij over als een tiener die te veel twijfelt terwijl ze een volwassen vrouw is. Natuurlijk begrijp ik dat iedereen zich wel eens eenzaam voelt maar naar mijn mening kon ze zelf ook wel wat meer moeite in haar eigen huwelijk steken met Lucien. Het enige wat ze doet is op hem zeuren (zoals hij het ook benoemd) en geheimen achterhouden. Ik heb onwijs veel medelijden met Lucien en mijn hart brak meerdere keren.

Het einde kwam voor mij als een verrassing en ik moest zeker wat tranen wegslikken. Gaby beschrijft het heel erg mooi en neemt je echt mee in de gevoelens die er op dat moment spelen. Het boek heeft een open einde waardoor je je natuurlijk af gaat vragen wat de volgende stappen zijn. Gelukkig komt het vervolg ergens in september uit, daar ben ik erg benieuwd naar. In het boek zijn Facebook berichten en Tweets erg belangrijk voor haar affaires. De vormgeving vind ik erg tof om te zien en dit gaf een leuke extra aan het boek.

De schrijfstijl vond ik erg goed, alleen ik heb mij gewoon onwijs geërgerd aan Mila en haar keuzes daardoor geef ik het boek 3 sterren.

De vormgeving van de Facebook berichten en Tweets zijn een leuke extra aan het boek. Door het gebruik van social media in het boek speelt het zich echt af in onze tijd. Het verhaal heeft mij zeker verrast en het was heel moeilijk om het droog te houden op het einde.

Sterren: 3/5

Advertenties

2 gedachtes over “Follow – Gaby Rasters

  1. Eens! Ik snap niet waarom zo veel chicklits bedrog in een relatie romantiseren … Daar kan ik me ook aan ergeren. Vooral vond ik Mila – sorry voor het woord – een aandachtshoer. Waar ik het alleen niet mee eens ben is dat je medelijden had met Lucien: ik vond hem namelijk een kwal! 😀

    • Haha gelukkig ben ik niet de enige! Ja oke je hebt gelijk Lucien was ook niet geweldig maar wel het slachtoffer in mijn ogen ivm het vreemdgaan etc. Maar ik vond dit wel echt een no go qua verhaal en Mia haar gedrag was echt hinderlijk

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s