Nimona – Noelle Stevenson

Joost (NerdyGeekyFanboy) en ik hadden besloten om elkaars aanraders te gaan lezen. Ik gaf hem Vertel me drie dingen van Julie Buxbaum en van hem kreeg ik Nimona. Ik had nog nooit een graphic novel gelezen dus voor mij was dit een hele nieuwe wereld!

NimonaCVRvoorPR.indd

Titel:                            Nimona

Auteur:                         Noelle Stevenson

Verschenen:                Mei 2016

Pagina’s:                      266

Uitgever:                      Blossom Books

Nimona is een impulsieve jonge shapeshifter met een talent voor schurkenstreken, die zich besluit op te dringen als sidekick aan superschurk Lord Ballister Blackheart, zodat ze samen zijn snode plannen naar een hoger niveau kunnen tillen. Hun missie: bewijzen dat Sir Ambrosius Goldenloin en zijn collega’s van het Institution of Law Enforcement and Heroics niet de helden zijn die ze pretenderen te zijn. Als hun streken escaleren in een gevaarlijk gevecht, realiseert Lord Blackheart zich dat Nimona’s gave net zo duister en mysterieus is als haar verleden. En dat haar wilde, onvoorspelbare kant misschien wel gevaarlijker is voor zichzelf dan hij wil toegeven. Dit en meer vind je in deze briljante graphic novel van Noelle Stevenson, die al je verwachtingen over het genre omverschopt.

Ik had nog nooit een graphic novel gelezen dus ik wist niet wat ik kon verwachten. Naja, ik had verwacht dat het gewoon een standaard strip zou zijn, maar het was veel meer. Je maakt kennis met Nimona die de sidekick van Ballister Zwarthart wilt worden. Na wat getwijfel stemt hij hiermee in maar voor Nimona is het lastig om zijn regels te volgen. Ze wilt mensen vermoorden die in de weg staan, logisch toch als schurk? Nimona is niet zomaar een meisje, nee ze kan in alles veranderen wat ze wilt (levend wezen). Een geweldige sidekick voor Zwarthart, zeker wanneer hij de strijd aan gaat met het instituut en zijn vijand Goudzak. Helaas komt het instituut er ook achter dat Nimona een aanwinst is en ze doen alles om haar uit de weg te krijgen.

Dit boek zit vol hilarische momenten en sarcastische opmerkingen van Nimona. Haar karakter en personage is zo goed neergezet dat ik gewoon hardop moest lachen. Het verhaal hoe ze een shapeshifter is geworden en wat ze heeft meegemaakt is echt hartverscheurend. Nimona komt dan misschien stoer over maar ze heeft een erg klein hartje en daardoor ging ik nog meer van haar houden. De tekeningen in het boek zijn erg mooi gemaakt en aan het einde van het boek zie je hoe deze tot stand zijn gekomen. Ik had dit boek in ongeveer 2 á 3 uur uit en daarna moest ik echt even nadenken. Wat is er net gebeurt? Heb ik een liefde voor graphic novels opgebouwd? Ja! Ik vond het geweldig en ik ben erg benieuwd naar Noelle haar andere boeken! Als iemand nog aanraders heeft qua graphic novels, laat het even achter in de reactie.

Dit was mijn eerste graphic novel ooit en het heeft mijn hart gestolen. Noelle heeft al mijn verwachtingen overtroffen en ik hoop dat de rest van haar boeken ook vertaald worden.

Sterren: 4/5

Advertenties

2 gedachtes over “Nimona – Noelle Stevenson

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s