Hitte – Lis Lucassen

Hitte is al een tijdje uit maar omdat ik laatst te horen kreeg dat deel 2 bijna uitkomt (eind juli al) moest ik dit boek toch echt gaan lezen. Ben je benieuwd of ik het ook zo heet kreeg van dit boek? Lees dan snel de recensie.

9200000032074474

Titel:                            Hitte

Auteur:                         Lis Lucassen

Verschenen:                Maart 2015

Pagina’s:                      217

Uitgever:                      Storm Publishers

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven. Hitte is het New Adult debuut van Lis Lucassen (pseudoniem voor thrillerschrijfster Olga Hoekstra). Hiermee is zij een van de eerste Nederlandse schrijvers – zo niet dé eerste – die een verhaal schrijft voor liefhebbers van new adult boeken. ‘Een heerlijk zomerboek’ – Lisette Jonkman – auteur van Verkikkerd & Verslingerd

Omdat ik zelf in het promoteam van Storm Publishers zit moest ik dit boek natuurlijk lezen. Ik had er al vele verhalen over gehoord en ik ben een groot New Adult fan dus dit zou niet kunnen tegenvallen dacht ik. Om eerlijk te zijn heeft het boek mij niet teleurgesteld maar ik heb wel wat kritiek. Daan en Lynn zijn jongeren die beide problemen hebben die niet voor de wereld te zien zijn. Ze ontmoeten elkaar op vakantie, Lynn werkt in het animatie team en Daan is daar voor de zomer met zijn ouders en broertje. Ik vond het New Adult gehalte te weinig in het boek. Er was te weinig romantiek tussen ze in het echt, wel in de gedachten. Ook kan ik me soms erg storen aan de stereo type hoofdpersonages. Lynn is een meisje met problemen, zo is Daan en ze worden natuurlijk verliefd. Het lijkt net een (hard gezegd) ‘soort zoekt soort’ liefdesrelatie en daar ben ik erg op tegen. Voor de rest vind ik de geheimen en problemen die ze hebben wel onwijs goed uitgewerkt en daar geef ik zeker mijn complimenten voor.

Je leest Hitte binnen een dag uit en daarom is het een perfect boek om mee te nemen op vakantie en te lezen in de zon. Hitte neemt je mee naar een spannende zwoele zomer vol met geheimen.

Sterren: 3/5

Advertenties

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s